Sukututkimuskurssilla osa 2

Eilen loppui Salon kansalaisopiston järjestämä sukututkimuskurssi.

Ensi viikon lauantaina on kurssin ulkopuolelta mahdollisuus tutustua Salon kirjastossa sukututkimusta varten varattuihin tiloihin ja laitteisiin. Tarkoitus olisi mennä käymään ja katsomaan.

Kurssista jäi hyvä maku suuhun. Sain omasta mielestäni hyvin tietoa ja materiaalia itsenäisen sukututkimuksen aloittamiseen. Nyt tiedän että mistä aloitan, mitä erilaisia asiakirjoja on olemassa, mitä tietoa niistä löytyy ja mistä asiakirjat löytyvät. Kurssilla tuli myös paljon vinkkejä Internetin hyödyntämiseksi sukututkimusta tehtäessä. Netissä on todella paljon erilaisia sivustoja ja tietokantoja tarjolla; sota-arkistot, siirtolaisuus, jne.

Jos Salon kansalaisopisto järjestää sukututkimuksen jatkokurssin, niin aion ilman muuta mennä mukaan. Jos ajankohta on vain sopiva.

Latasin eilen netistä myös kaksi Windows-ohjelmaa sukututkimuksen tekemiseksi. Pikaisen tutustumisen perusteella Mormoonien ilmaiseksi antama ’Personal Ancestral File’-ohjelma tuntuu helppokäyttöiseltä ja monipuoliselta. Sitä jo hieman aloin käyttämäänkin.

Mielenkiintoa ja intoa kyllä löytyy oman sukututkimusprojektin aloittamiseksi. Täytyy nyt vain katsoa että miten aika kaiken muun ohella antaa myöden.

Vastaa