Rööperiin…

Rööperi

Punavuori, ruotsiksi Rödbergen, on vauraan keskiluokan turvallinen kaupunginosa Helsingissä. Ennen oli toisin. Rikollisjoukot hallitsivat kortteleita, ja laiton bisnes kukoisti. Elinkeinoista tuottoisin oli pimeän viinan myynti öisillä kaduilla. Rööperistä oli lyhyt matka ennenaikaiseen hautaan tai vankilaan.

Käytiin eilen Villen kanssa leffassa. Rööperi on tuttua, turvallista Markus Selin & Aleksi Mäkelä -tuotantoa. Tuotantoa, joka ei tuota pettymyksiä vaan tasaista ja korkealaatuista.

Ennen elokuvaa olin saanut mielikuvan, että elokuva olisi ollut tavallista väkivaltaisempi – jota se ei loppujen lopuksi ollutkaan. Kyllähän elokuvassa oltiin ’puukko hippasilla’ useammankin kerran mutta ei sentään niin paljon kuin mitä arvostelut ovat antaneet ymmärtää.

Itse koin, että leffaa oltiin liian paljon venytetty. Mielestäni jopa 30 min. olisi voitu ottaa pois.

Koin että tämä on elokuva, jonka aion katsoa vain kertaalleen. DVD / Blu-ray -painosta en aio ostaa — ellei sitä saa todella edullisesti. Normihintaa en aio maksaa.

tahti_15tahti_15tahti_15

Rööperi 09.02.2009

Vastaa