Pyörä irtosi moottoritiellä

Ajeltiin Ilonan ja Tuomaksen kanssa Hämeenlinnasta Saloon viime lauantaina (14.04.2007) klo 20 jälkeen.

Ehdittiin ajamaan Hämeenlinnasta n. 10 km Helsinkiin päin, kun vasen takapyörä lähti irti hieman ennen Viralan / Turengin / Janakkalan liittymää.

Irronnut pyörä lähti pyörimään ja pomppimaan kuin ohjus. Samalla näin sivupeilistä kun jarrulevyn suojapellistä iski kipinää sen osuessa moottoritien asfalttiin. (Kuva alla)

Pyörä irtosi moottoritiellä 14.04.2007

Ensin irronnut pyörä ohitti meidät. Sen jälkeen se pomppi koko moottoritien poikki.

Ilonan kanssa kauhulla seurasimme, kun Helsingin suunnasta tuli rinnakkain kaksi autoa vastaan, että osuuko meidän pyörä jompaan kumpaan autoon. Onneksi molemmat vastaantulijat pääsivät juuri alta pois kun pyörä ylitti vastaantulevien kaistat.

Kävin hakemassa pyörän, kun se oli pysähtynyt moottoritien vieressä olevaan metsikköön. Matkalla löysin jopa yhden viidestä pultista.

Pyörä oli todellakin ollut kiinni viidellä pultilla ja mä olin itse ne pultit kiristänyt. Olen 100% varma, että pultit olivat todellakin kiinni. Olenhan vaihtanut renkaita jo useamman vuoden ajan. Renkaidenvaihdon jälkeen olin ajanut yli 200 km – ennen tätä irtoamista.

On todella mukava huomata, että Suomessa on nykypäivänä vielä niitäkin autoilijoita ketkä oikeasti viitsivät pysähtyä kysymään:”Voinko mitenkään auttaa?” Jopa eräs nuori nainenkin viitsi pysähtyä kysymään, että ”tarvitsetko tunkkia?” Pääsääntöisesti pysähtyjät olivat miehiä.

Pyörä saatiin paikalleen Hämeenlinnan hinauspalvelun kanssa ja päästiin turvallisesti Saloon. Pysähdyin vielä kahdesti tarkistamaan että pultit todellakin pysyivät kiinni.

Suuret Kiitos myös sille rekkakuskille, joka ajeli pelkällä rekan nupilla, kun viitsit pysähtyä auttamaan! Samaan hengenvetoon mun pitää rehellisesti tunnustaa, että eivät ne ihan jokainen ammattiautoilija niin mulkku olekaan kuin mitä aikaisemmassa postauksessani annoin ymmärtää.

Kävin hakemassa pyörän kuvassa näkyvän sillan vasemmassa päässä olevasta metsiköstä.

Pyörä irtosi moottoritiellä 14.04.2007

Vastaa