Elisan Tunnari – mahdoton tehtävä

Olen tähän mennessä kahdesti kirjoitellut Elisan Tunnari -palvelusta. Tarkemmin sen palvelun puuttumisesta.

Tunnari-palvelu lakkasi toimimasta viime vuoden loppupuolella. Sitä on sen jälkeen yritetty saada korjattua useampaan otteeseen. Näin päättelen heidän asiakaspalvelun puheiden mukaan.

Yhteen aikaan Elisan alihankkija Intiasta tykkäsi soitella mulle muutamia kertoja ja pyysi, että testaisin tätä palvelua. Intialainen soittaja ei mitenkään voinut ymmärtää, että en voi testata palvelua kun en pysty kirjautumaan sisälle palveluun. Pyysin häntä soittamaan Elisan asiakaspalveluun ja korjaamaan tuon kirjautumisongelman. Sen jälkeen mielelläni testaisin palvelua.

Työkseni vastaan business-kriittisten IT-palveluiden toimivuudesta ja kehittämisestä busineksen näkökulmasta – en IT-osaston näkökulmasta. Työskentelen kuitenkin yhteistyössä IT-ihmisten kanssa.

Siksi ihmettelen, että Elisan Tunnari-palvelun saamani takaisin toimintaan näyttää olevan Elisalle ja/tai heidän alihankkijalleen noinkin mahdoton tehtävä. He ovat (asiakkaan näkökulmasta) käyttäneet tuohon aikaan kohta vuoden.

Elisan Tunnari

Vastaa