Jukka Paarmalla on selkeä kanta

Todella loistavaa, että arkkipiispa Jukka Paarma on sanonut painavan sanansa naispappeutta vastustaville. Hän toisti Yleisradion Turun Radion haastattelussa perjantaina, että kirkko ei enää aio sallia virkatehtävistä kieltäytymistä omantunnon syistä.

Ei ole mitään järkeä että nykypäivänä miespapit voivat valita että kenen kanssa työskentelevät ja keiden kanssa ei. Mielestäni kirkko ei eroa tässä tilanteessa mistään muusta työpaikasta yhtään sen enempää. Jonkinlaista rasismia/syrjintää tuo miespappien harjoittama työskentelyparinsa valitseminen on.

Eihän tämä naispappeuden pitäisi edes kenellekään tulla yllätyksenä. Paarma muistutti kirkon kannan naispappeuteen olleen selvä viimeisten 20 vuotta.

Paarman perjantaisen haastattelun jälkeen netistä on löytynyt useita sitaatteja Raamatusta.

Eiköhän Raamatun kirjoittamisen jälkeen maailma on muuttunut aika paljon? Mielestäni tuota kirjaa ei enää voida soveltaa kuten aikanaan on tehty. Nyt on kirkolla tarve ja tilaisuus uudistua.

Ehkä nyt on hyvä aika lopultakin erota kirkosta.

Vastaa