Herättää ihmetystä?

Edellinen postaukseni, jonka kadotin toistaiseksi tietokannan syövereihin, oli erilainen tapaus. Postaukseni koski tekemääni sukututkimusta.

Melkein heti postaukseni julkistamisen jälkeen mun puhelin alkoi soida. Soittajat kritisoivat postaustani ilman selkeää perustelua. Katsoin kuitenkin parhaakseni ensin suojata sen salasanalla ja lopulta kadottaa tietokannan syövereihin.

Kirjoituksestani kävi ilmi nimitasolla vain suomalainen taiteilijasuku ja siitä vain kaksi henkilöä. Molemmat mainitut henkilöt ovat olleet kuolleina 50-70 vuotta. Ehkä näitä nimiä ei haluttu julkisuuteen? Ehkä sukulaissuhdetta tähän taitelijasukuun ei haluta mainittavan? En ole vielä saanut tähän selkeää yksiselitteistä vastausta.

Kirjoitukseni ei ollut mitenkään negatiivinen saati ketään herjaava. Tarkoituksenani ei tietenkään ole ketään edes herjatakaan. Siksi olen hieman ymmälläni saamistani puhelinsoitoista. Postaukseni piti sisällään vain julkista tietoa, jonka kuka tahansa saa halutessaan haltuunsa.

Nyt joku oma-aloitteinen lukija voi muistuttaa mua Suomen perustuslain 12 pykälästä – sananvapaudesta. Ei tarvitse. Tiedän sen kyllä. Olen lukenut sen jo.

Suomen perustuslain lisäksi myös Wikipediasta löytyy laaja artikkeli sananvapaudesta. Tämänkin olen jo käynyt läpi.

EDIT: 02.05.2007 klo 17:20.

Eilisten soittajien jälkeen luetutin tämän kiistanalaisen artikkelin kolmella eri ulkopuolisella taholla jotka pystyivät suhtautumaan artikkeliini täysin objektiivisesti. Kukaan heistä ei sanonut, että artikkeli olisi ketään kohtaan mitenkään halventava saati negatiivinen. Viesti oli positiivisen kannustava. ”Tietysti saat julkistaa julkista tietoa”, oli eräskin kommentti.

Eiliset soittajat lupasivat palata asiaan heti tänä aamuna. Mitään ei kuulunut. Toinen soittaja lupasi palata asiaan tämän päivän aikana. Tähän asti ei ole vielä mitään kuulunut.

Jos en saa soittajilta viikon sisällä selkeitä perusteluita, miksi en saisi julkistaa kirjoittamaani artikkelia, niin julkistan artikkelin. Haluan kuulla selkeät rationaaliset syyt. Julkaistua artikkelia en sitten ota pois kuin vasta oikeuden päätöksellä. Piste.

Mitkään fiilis-pohjaiset syyt eivät ole järkeviä. Enhän ole ketään mustamaalaamassa saati ketään ei mainittu edes etunimillään. Nyt taitaa olla joltakin taholta hieman ylilyöntiä.

Tai ehkä en vain ymmärrä soittajien motiivia koska hekään eivät sitä ole minulle vielä kertoneet.

One thought on “Herättää ihmetystä?

Kommentointi on suljettu.