“Minä menen ensin..”

Otsikko kuvaa hyvin tämän päivän käyttäytymistä ja asenteita salolaisessa liikenteessä.

Esimerkkinä muutama tapausta lähiajoilta:

  1. Ajelin viime perjantaiaamuna töihin klo 08 aikoihin.

    Halikon kirkolta päin tuli vanha miespuolinen henkilö punaisella Opel Vectrallaan. Hän liittyi Halikon keskustan liikenneympyröihin ”vanhan miehen oikeudella” jolloin jo liikenneympyrässä olleet autoilijat joutuivat väistämään häntä.

    Tämä vanha mies jatkoi matkaansa ajaen nenä kiinni tuulilasissa ja ajovauhtia hänellä oli enintään 30 km/h. Tällä tavoin hän vielä tukki liikenteen kun meitä työmatkalaisia oli enemmänkin tuohon aikaan liikkeellä.

  2. Ikävä kyllä nykypäivänä, varsinkaan Salossa, ei muisteta tätä pientä sääntöä:”Oikealta tulijaa väistetään tasa-arvoisessa risteyksessä”. Myös isojen kauppakeskusten parkkipaikat, kuten Citymarket ja Halikon Prisma, luokitellaan tämän säännön alaisiksi.

    Ainakin autokoulussa minun on opetettu, että kenelläkään ei ole parkkipaikka-alueella etuajo-oikeutta. Olenko saanut ihan väärää informaatiota?Jos olisin halunnut olla röyhkeä, niin tänäänkin olisin saanut aikaiseksi ikävän tilanteen ja ikävän naarmun sinisen Mersun oikeanpuoleiseen kylkeen.

Tässä oli vain muutama esimerkki salolaisesta liikennekulttuurista. Mutta eipä tässä vielä kaikki.

Tämän jälkeen, kun näitä vasemmalta tulijoita on pitänyt ensin väistää, niin kiitokseksi saa ”yhden sormen heilutusta”.

Tämä toimintatapa kuvaa hyvin salolaista liikennekäyttäytymistä: ”Minulla on kallis Mersu. Mitä kaliimpi on minun Mersuni, sitä kusipäisempi saan liikenteessä olla. Minä menen ensin.”

Vastaa