Postcrossing

Postcrossing.com

Viime viikolla Postin asiakaslehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli koskien Postcrossing -harrastusta.

Postcrossingin yksinkertaisena ideana on, että rekisteröidyt Postcrossing -webbisivulle ja annat itsestäsi muutamia perustietoja sekä postitusosoitteen. Tämän jälkeen voit ottaa webbisivulta yksi-viisi kappaletta muiden Postcrossing -harrastajien postitusosoitteita. Lähetät heille postikortin, jossa on viestinä vähintään järjestelmän antaman osoitteen lisäksi myös ’Postcard ID’.

Kun vastaanottaja saa korttisi, niin hän kirjautuu Postcrossing -webbisivulle ja ilmoittaa lähettämästäsi kortista ’Postcard ID’. Näin järjestelmä tietää, että kuka lähetti ja kuka vastaanotti kortin. Nämä tiedot näkyvät omassa Postcrossing -profiilissasi. Näet myös, että kuinka monta kilometriä lähettämäsi kortit ovat yhteensä matkustaneet.
Itse lähetin ensimmäiset viisi postikorttia tämän viikon maanantaina.

Lähetin kaksi korttia USA:han, yhden kortin Japaniin, yhden Saksaan ja yhden Itävältaan. Tänään sain Postcrossing -webbisivulta tiedon, että Itävaltaan lähettämäni kortti on saapunut perille, kun vastaanottaja oli kirjannut kortissa olleen ’Postcard ID’:n järjestelmään. Tästä mä sain vahvistuksen sähköpostiviestitse Postcrossing -webbisivulta.
Edullinen harrastus lähettää ja saada postikortteja ympäri maapalloa.

Linkki Postia Sinulle -lehteen. Artikkeli alkaa sivulta 26.

Vastaa