Muutama päivä Saksassa

Kävinpä alkuviikosta Saksassa; Stuttgardissa ja Ulmissa.

Lensin ensin Turusta Helsinkiin ja Helsingistä Stuttgardiin.

Helsinki – Stuttgard -välinen lento oli Finncomm Airlinesin operoima. Yritys tekee läheistä yhteistyötä Finnairin kanssa ja operoivat pääsääntöisesti Suomen sisällä. Koneena oli todella hieno suihkari.

Embraer 145LU

Penkkien päällysteet olivat (keino)nahkaa ja muotoilu oli todella miellyttävä. Penkki oli sellainen kuppimainen jossa oli mukavampi istua kuin Finnairin penkeillä.

Mulla on huonoja kokemuksia noista pienemmistä koneista – varsinkin laskeutumisvaiheesta. Pelkäsinkin, että laskeutumisesta tulisi taas epämiellyttävää. Päinvastoin. Laskeutuminen meni paljon miellyttävämmin ja tasaisemmin kuin mitä isommalla Airbusilla.

Stuttgardin lentokentältä nappasin taksin ja ajettiin Ulmiin. Sekin oli oma shownsa.

Stuttgardin ja Ulmin välimatka on n. 90 km mutta onneksi melkein koko matka on autobaanaa (”Autobahn”). Autobaanalla saa monissa paikoissa ajaa niin kovaa kuin autosta vain lähtee. Silti takapuskurissa on roikkumassa joku kallis Mersu, BMW tai Audi.

Taksikuski ei puhunut englantia oikeastaan yhtään ja mä en osaa puhua saksaa kuin muutaman hävyttömän lausahduksen. Mulla oli hotellin osoite paperilla jonka näytin kuskille. Sitten lähdettiin liikkeelle.

Jonkun aikaa ajettuamme autobaanalla alkoi tapahtumaan.

Joku Skoda-kuski jäi roikkumaan taksin vasemman takakulman kohdalle jolloin taksikuski ei voinut vaihtaa kaistaa. Taskikuski alkoi kiroamaan Skoda-kuskia persereiäksi (saksaksi) sekä nimitteli häntä hulluksi (englanniksi).

Kun Skoda meni ohi, niin taksikuski heristeli nyrkkiään, vilkutteli kaukovaloja ja painoi torvea. Aika temperamenttinen tyyppi. Onneksi Suomessa taksikuskit ovat hieman rauhallisempia.

Tämän jälkeen, kun saavuttiin Ulmiin, niin taksikuskin GPS-laitteesta ei löytynyt oikeaa paikannimeä saati katuosoitetta.

Paikka, johon menin, on Neu-Ulm.

Taksikuljettaja yritti kerta toisensa jälkeen kirjoittaa GPS:ään paikaksi: Neu_Ulm – mutta ei onnistunut.

Kun sain hänet tajuamaan, että hänen pitää laittaa väliviiva eikä alaviivaa, niin johan hotellikin löytyi. Kuski oli silminnähden iloinen kun autoin häntä löytämään oikean osoitteen – kertomalla että ”laita siihen alaviiva”. Eihän hän sitä englanniksi ymmärtänyt vaan mun piti näyttää se sormella hänen GPS-laitteestaan. Kun oltiin hotellilla niin taksikuski hyvästeli mut oikein kädestä pitäen sekä toivotti onnistunutta Saksassa oleskeluaikaa.

Seuraavana päivänä, kun lähdin Ulmista taas taksilla Stuttgardiin, niin sain kuskiksi jonkinlaisen Schumacherin. Meillä oli alla hieno Mersu ja autobaanalla oli useasti vauhtia 160 – 180 km/h – mitä sivusilmällä katsoin. Tuollainen 180km/h vauhti on kyllä jo aikamoista menoa. Ei se pahalta sellaisessa isossa Mersussa tuntunut.

Muutaman päivän aikana tuli ajeltua taksilla 400 EUR edestä.

Mukava oli työmatka. Toivottavasti on myös onnistunutkin. Matkan tulokset kuullaan n. kuukauden kuluttua.

Stuttgardissa voisi käydä toisenkin kerran jopa hieman enemmän ajan kanssa. Ilmasta katsottuna se näytti kauniilta kaupungilta.

Vastaa