Katsastus

Kävinpä tänään ensimmäistä kertaa katsastamassa mun Pösön. Mulla on se viimeinen ”face lift” malli 406’sesta. Tuota uutta Peugeot 407 en ole ajatellut ostaa, koska sen etumaski näyttää pultsarin suulta jossa ei ole hampaita. Eipä tee mieli millään pultsariautolla ajella.

Ajelin Salon A-Katsastus-asemalle. Ei mulla ollut katsastusaikaa varattuna. Ihan hetken mielenjohteesta kävin auton katsastamassa. Kuitenkin se tässä syksyn aikana pitäisi kuitenkin katsastaa.

A-Katsastukselta oli kyllä alkukeväästä kirje tullut kotiin: ”Olemme varanneet sinulle katsastusajan Oulun A-Katsastusasemalle…” Kun Oulusta tuli muutettua pois huhti-toukokuun vaihteessa, niin aikakin jäi käyttämättä.

Täytyy kyllä hyvillä mielin sanoa, että asiakaspalvelu katsastusasemalla on muuttunut huomattavasti positiivisempaan suuntaan. Onko siinä syynä, että nykyään katsastusasemat ovat yksityistettyjä? Asiakaspalvelu oli asiakaslähtöistä niin konttorin puolella kuin katsastusmiehen toimestakin. Odotusaika katsastukseen oli vain n. 20 min. Ehkä näin loma-aikana oli vähän pulaa katsastusmiehistä? Nykyään katsastusasemalla osataan sanoa ”kiitos”, ”Ole hyvä” ja kysymyksiinkin vastataan ystävällisesti. Toista oli silloin joskus ’80- ja ’90-luvuilla kuin katsastusasemat olivat valtion omistuksessa. Tällöin katsastusmies oli yrmeä kuin hapansilakan juuri syönyt. Näin muistelisin.

Katsastuksen jälkeen selailin A-Katsastus Oy:n webbisivuja. Sieltähän saa nykyään vaikka minkälaista palvelua. Enpä ole katsastusasemien palvelutarjontaan tutustunutkaan pitkään aikaan, kun viimeisestä katsastuskerrasta onkin aikaa jo todella monta vuotta.
Mielellään menen kyllä uudelleen.

Vastaa